Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Zalig genieten bij Wellness Avenue @ Parkhotel Kortrijk

Verjaardagsuitje

Mijn mama haar verjaardag staat elk jaar garant voor een uitje met moeder en dochters. Dit jaar kozen we voor een welness. Ik had begrepen dat Parkhotel in Kortrijk ook over een welness beschikt en gezien hun leuke formules is het deze geworden. We kozen voor het Ontbijt & Wellness Arrangement. Hierbij kan je aanschuiven aan hun royale ontbijtbuffet in de bistro van het hotel waarna je 4 uur kan genieten in hun welnesscomplex. 

Royaal ontbijtbuffet

Het ontbijt was echt hemels. Een mooi en gevarieerd aanbod met uitermate vriendelijk personeel. Je had zowel mogelijkheid om te kiezen uit hartigs met ondermeer zalm, krabsalade als zoets met boterkoeken, donuts en allerlei soorten gebak. Er was ook iemand die voor jou ter plaatse een omelet ging bakken. Je kon deze aanvullen met tomaat, paprika, hesp, spek, kaas, ajuin... .En dan noem ik nog maar een heel klein deeltje op. We hebben het wat beschaafd gehouden want met een opgeblazen gevoel de wellness binnenstappen achteraf is een no go :-).

Ontbijtbuffet

Ontbijtbuffet

Welness Avenue

Het welness complex ligt aan de achterzijde van het hotel en is volledig nieuw. De welness omvat een indoor zwembad, sauna, hammam, fitness, stoomcabine met voetbad, zoutkristalsauna, infrarood sauna's, kruidensauna, ijsgrot, relaxruimte, eucalypthus stoomcabine, relax-room, theekamer, therapiebaden en verschillende douchemogelijkheden. Het is een publieke sauna maar zo ruim dat we ons hier niet aan gestoord hebben. Veel zal ook afhangen van het tijdstip van bezoek. Zo hadden wij op zaterdagmorgen slechts een 7-tal andere personen gezien in het welness complex. 

Bij aankomst in het welness complex krijg je een korte introductie aan het onthaal en een sleutelbandje wat toegang geeft tot kleerkast en bepaalde ruimtes in het welness complex. Het is zo dat de welness uit 2 verdiepingen bestaat en 1 verdieping is ook toegangkelijk voor hotelgasten en de andere is bijbetalend. Badkleding is verplicht. Hiernaast dien je ook 2 handdoeken mee te nemen en een paar slippers. Je kan ter plaatse een badjas huren voor €7 maar badjas dragen is niet verplicht. De slippers kosten €4 en mogen meegenomen worden. Mocht je zelf over slippers beschikken dan zou ik aanraden om die mee te nemen want hier waren het een soort kartonnen exemplaren die constant van mijn voeten schoten :-). De welness was zeer modern en proper. Aan de muur hing een soort stappenplan om zo optimaal mogelijk de welness ervaring in te vullen. Het enige minpuntje was dat de eucalypthus stoomcabine niet werkte.

WellnesdWellnessNa een drietal uurtjes waren we zo goed als rond en besloten we nog wat de stad in te trekken. Erg leuk is de ruime kleedruimte waar je de haren kan drogen en stylen en nog wat make-up kan bijwerken. Na een paar uurtje welness geen overbodige luxe bij mij :-).

Ik zal hier zeker nog terug naartoe komen en denk wel dat het zalig moet zijn om te combineren met een overnachtig. Een echte aanrader dus!

Al moeten ze misschien 1 klein detail aanpassen...

Sign

Naar overzicht blog

Plaats een reactie