Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Weekplanning in duigen: Purpuz Planner

Een drietal weken terug kreeg ik het aanbod om de Purpuz Planner te reviewen. Ik ben dol op planners en had die al vaak voorbij zien komen en was dus reuzebenieuwd. Deze planner hoort namelijk niet volledig thuis in het rijtje van de gewone weekplanners maar richt zich op het behalen van jouw doelstellingen. Aan de hand van verschillende tools in de planner kan jij jouw dromen gaan omzetten in doelen. Met als eindresultaat uiteraard het behalen van jouw doel. 

Visualiseer en orden jouw dromen

Naast een weekplanning zit een uitgebreide handleiding die de werking van de planner gaat toelichten. Zo overloop je de 8 tools die jouw droom omzetten in werkelijkheid. 

  • de Purpuz map - visualiseer jouw dromen
Purpuz map
  • de Purpuz matrix - orden jouw dromen
  • het Purpuz plan - deel je doel op in stappen
  • het Purpuz pad - voeg tijd en volgorde toe
  • de maandplanning - gebalanceerd doel inplannen
  • de weekplanning - to do's bepalen
Weekplanning
  • dagreflectie - sta even stil bij jouw dag
  • vragen aan jezelf - maandelijkse check-in

Mijn ervaring

Nog vooraleer ik de planner in mijn bezit had wist ik al enigzins welke richting ik op wou gaan. Een van mijn grootste doelen is de focus op mijn gezondheid. Ik wil, net als de meesten veronderstel ik, wat meer gaan sporten, gezondere maaltijden op tafel zetten en uiteraard mijn streefgewicht behalen. 

Met de Corona maatregelen en hier bijhorend de sluiting van mijn sportschool zonk de moed me wat in de schoenen. Ik kan mijn wekelijkse lessen Bodypump gaan vervangen door een toertje om het blok lopen maar ik weet van mezelf dat ik op vlak van sporten groepsmotivatie nodig heb. Ik heb verschillende sporten geprobeerd en groepslessen is het enige wat mij motiveert en stimuleert om er volledig voor te gaan. Pas op de focus blijft maar ik wil het niet gaan bombarderen als mijn hoofddoel. Ik neem er vrede mee dat mijn summerbody 2020 uitgesteld zal worden tot 2021 😈. 

Bodypump

Naast gezondheid wil ik ook meer de focus gaan leggen op één van mijn hobby's en dat is het bloggen. Lange tijd was het bloggen iets wat ik sporadisch deed wanneer ik er eens tijd of ruimte voor kon vinden. Maar door de mallemolen van het leven leek ik er uiteindelijk nooit geen tijd meer voor te vinden en dat begon meer en meer te knagen. Met deze planner wil ik meer tijd en ruimte nemen om bloggen een onderdeel van mijn leven te maken en mijn droom te behalen om ook op professionele basis te kunnen gaan bloggen. 

Enige nadeel vind ik misschien dat de data al vastliggen. Zo kreeg ik de planner pas in maart dus maanden januari tot februari zijn in dat opzicht "verloren". Houd ook zeker in acht dat je de Purpuz planner niet eventjes in 5 minuten kan invullen maar je moet er echt je tijd voor nemen. Ik vond het zeker niet evident om te gaan nadenken over mijn dromen, mijn doelen en welke tijd ik voor elk onderdeel in mijn leven wil vrijmaken. Eens je die gedachten op orde hebt kan je wel concreet toewerken naar jouw doel en blijven al die dromen niet ergens in je gedachten hangen maar krijgen ze een concreet plekje in jouw leven. 

Werken jullie al met een planner?

Naar overzicht blog

7 reacties

rachel

ik ken deze planner maar ik blijf liever bij mijn filofaxen ;) https://lafamiliab.nl/

Simone

Ik moet mijn planner er ook weer bij gaan pakken. Deze is zo fijn! Doordat ik een tijdje ziek was dit jaar nog niet kunnen gebruiken. Ga hem snel afstoffen, hihi.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Heel veel succes ermee!

KoolFamily

Ik ken deze planner niet en vind dus nog steeds dat plannen in een papieren agenda de enige effectieve planning is. Misschien old fashioned maar wel waar vind ik...

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dit is een papieren planner hoor ?

Tania

Ik heb de grijze versie. Zo' mooie en handige planner

Kristof

ja... erg vervelend momenteel! Ik denk dat iedereen zijn planning zowat in duigen ligt. Nu dat van de sportschool voel ik ook heel erg. Was net in een goed ritme gekomen en ging 3x per week maar dat is nu helaas helemaal gedaan.

Tine

Bedankt voor de tip, deze planner kende ik nog niet! Kan je hem ook voor 2021 gebruiken? Dan ga ik hem op mijn verjaardagscadeau wensenlijstje zetten...

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hallo Tine, deze editie is voor 2020 maar er komt jaarlijks een editie uit. Heel veel plezier ermee!

Lizette

Ik zag de Purpuz planner al regelmatig voorbij komen op Facebook, maar heb me er nog niet eerder in verdiept tot ik je blog las. Zelf ben ik niet zo van de planningen, hoewel het ordenen van je dromen me wel heel fijn lijkt.

Plaats een reactie