Logo Kattenbelletjes

Vichy Pureté Thermale Micellaire reinigingslotion

Zoals jullie al eerder konden lezen kreeg ik een leuk pakketje thuis van Vichy....een opkikkertje tijdens de feestdagen. Ondertussen kon ik de producten al wat uittesten en geef ik jullie graag mijn kijk op de micellaire reinigingslotion.

Wat ben ik blij met deze uitvinding. Elke avond opnieuw een dilemma: de koude badkamer in om mijn gezicht te reinigen of lekker cosy in mijn zeteltje blijven zitten? Ik zie telkens op tegen het gedoe van grondig reinigen dus een snelle opfrisbeurt brengt soelaas. Hierbij zijn ze ook super als ik elders ga overnachten of op vakantie ben. Het enige wat je nodig hebt is het micellair water en een wattenschijfje. Micellair water is natuurlijk niet enkel water maar het voelt wel zo aan. Je kan het zowel gebruiken op je gelaat als op je ogen. Maar wat gaat Vichy nu gaan onderscheiden van zijn concurrenten? En leuk weetje! Vichy behoort tot de L'Oréal groep dus dezelfde groep van mijn huidige Garnier.

Vichy producten

Vichy gaat er prat op dat ze geschikt zijn voor de gevoelige huidjes. Hierin hebben ze zeker en vast gelijk. Na het reinigen voelt mijn gelaat fris en zacht aan. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik dat er weinig chemicaliën inzitten wat natuurlijk positief is voor de huid. Bij Vichy merk ik dat er geen alcohol in het product zit wat bij Garnier wel het geval is. Anderzijds zit er wel parfum in Vichy wat bij Garnier dan weer niet aanwezig is. De parfum is zeer mild en geeft een subtiele en frisse geur aan het product. Met beide reinigers krijg ik mijn make-up gemakkelijk van mijn gelaat. Bij zwaardere oog make-up moet je toch enkele malen opnieuw wrijven om alles goed weg te krijgen. Ik kies er dan ook vaak voor om na het reinigen met het micellair water nog na te reinigen met water en een milde scrub. Verder is het ook zeer zuinig en dus eigenlijk prijs-kwaliteit best een goed product. Voor een grote fles van Garnier (400 ml) betaal je €6.99 (Kruidvat) en voor een fles van Vichy (200 ml) betaal je €13.46 (Farmaline).
Persoonlijk vind ik Vichy net iets frisser op mijn gelaat en heb ik minder last van een trekkerig gevoel nadien. Als je toch budgetgewijs gaat kiezen dan is Garnier zeker ook een goede micellaire reiniger.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie