Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Stoofpotje met kip en groentjes in kokosmelk

Ik heb hier thuis twee strenge juryleden als het op mijn gerechten aankomt. Als ze goedkeurend hun bordje leegeten weet ik dat het een toppertje is. Dit stoofpotje met kip boordevol groentjes mag ik dus zeker vaker op tafel zetten. Ik deel dan ook graag met alle plezier het recept.

Ingrediëntenlijst

  • 500 gr kipfilet
  • 375 gr macaroni
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 250 gr diepvrieserwtjes
  • 2 handjes diepvriesspinazie
  • 1/2 courgette
  • 1 zoete appel
  • 200 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • kerrie
  • bakboter
  • glas water
  • 1/2 blokje kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kruid de kippenblokjes met peper, zout en kerrie. Snipper de ui. 
  3. Neem een diepe pan of gietijzeren pot en bak hierin de ui glazig in een klontje boter. Voeg de kippenblokjes toe en laat even aanstoven. 
  4. Schil de wortelen en courgette en snij ze in schijfjes. Voeg de wortelen toe aan de kippenblokjes en stoof even mee tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg dan ook de courgette toe. 
  5. Kruid met 1 el kerrie. 
  6. Overgiet het geheel met het glas water. Verkruimel het bouillonblokje erover en meng goed doorheen tot alles mooi is opgenomen.
  7. Voeg nu ook de kokosmelk toe samen met de diepvrieserwtjes en de diepvriesspinazieblokjes. Laat alles mooi garen tot de groentjes zacht zijn. 
  8. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg toe aan het stoofpotje.
  9. Meng er nu ook de macaroni door.
  10. Smakelijk!
Naar overzicht blog

Plaats een reactie