Logo Kattenbelletjes

Rijst met curry en kokosmelk

Rijstgerechten

Rijst is naast pasta één van mijn favoriete ingrediënten om een gerecht mee te starten. Je kan er alle richtingen mee uit. Rijst kan je koken of bakken en kan je op die manier heel veelzijdig gaan gebruiken. Er zijn ook heel wat verschillende soorten rijst waar mijn persoonlijke favoriet basmati is.

Als er nu één gerecht is wat vraagt om een extra toets dan is het ook wel rijst. Rijst heb ik altijd al willen combineren met één of ander sausje (zoetzuur, curry...). Rijst klaarmaken hield voor mij op die manier niet veel in. Wat water koken, rijstzakjes erin en voila na enkele minuten klaar! Maar nu heb ik dus een veel smaakvoller alternatief dat ik graag even met jullie wil delen. Heb je dus net iets meer tijd voor het avondmaal dan zal je van onderstaande rijstbereiding zeker smullen!

Ingrediëntenlijst

Benodigdheden voor 4 personen (ruime portie voor 2 personen maar handig om twee dagen van te smullen):

  • 1 grote ui
  • 300 gram basmatirijst
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 Granny Smith
  • 150 gram champignons
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 ml room
  • boter
  • currypoeder/kurkuma
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Versnipper de ui en verdeel in 2 porties. 
  • Stoof de helft van de ui in een klontje boter tot die glazig is.
  • Voeg de rijst toe en bak mee met de ui tot die ook glazig is.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan het rijstmengsel samen met het laurierblaadje. Plaats een deksel op de pot en draai het vuur wat lager zodat de rijst rustig verder kan garen. Af en toe omroeren om aanbranden te voorkomen.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de champignons in kwartjes. 
  • Neem een tweede kookpot en stoof hierin de rest van de ui, de champignons en de stukjes appel in een klontje boter. 
  • Het geheel goed kruiden met de peper en zout en de kerrie - en kurkumakruiden. Laat de kruiden even aanstoven.
  • Blus met de kokosmelk en de room en laat de saus goed indikken.
  • Als al het vocht van de rijst opgenomen is kan je de saus bij de rijst voegen naar eigen smaak.

Dit gerecht kan je afwerken met bijvoorbeeld kip of extra groentjes. Het voordeel is dat je er alle kanten mee op kan!

Hoe maken jullie rijst het liefst klaar?

Naar overzicht blog

5 reacties

Manon

Ik vind rijst ook echt heerlijk! Vroeger nooit, nu moet ik het sowieso wel 1x per week eten anders ‘mis’ ik het, haha.

Tania

Wij doen ook altijd een appeltje in onze rijst met curry. Zo lekker

Joyce - SomedayTodayNL

yumm, rijst met curry is echt een van mijn favoriete gerechten. Krijg er gelijk zin in!

Beautyn0te

Leuk!!! Wat een apart gerecht, houd er ook zelf van om van alles te proberen.

Lodi @lodiblogt.nl

Wat grappig dat er ook appel in het gerecht gaat. Ik maak vaker iets met appel ( zie mijn blog artikelen :)) heerlijk fris! Sinds ik koolhydraatarm eet kook ik ook vaker met kokosmelk. Jouw recept ziet er goed uit!

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Bedankt :). Ik kijk zeker ook even tussen jouw recepten !

Plaats een reactie