Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Repos en Normandie: Caen en Deauville

Voor de zoveelste dag op rij liggen we uitgeteld in de zetel. Vandaag stond Caen op het programma. Een autorit van 45 minuten (omleiding door ongeval) en €1.70 tolgeld brengen ons naar deze historische stad. We parkeren ons aan een winkelcentrum net buiten de stad en springen op de bus naar het centrum. Voor onze kleine held een waar avontuur want dit is zijn eerste busrit. Bij elke halte roept hij zeer enthousiast "bus stop" en bij aankomst krijgt de bus een lovend afscheid.

 We springen eerst een toeristische dienst binnen waar we een stadsplattegrond krijgen met enkele must see. Op het programma ondermeer chateau Ducal dat het stadsbeeld domineert. Veel kan ik jullie hier niet over vertellen want langer dan twee minuten een infobord lezen was niet aan de orde vandaag. We schrikken nog elke keer opnieuw van de grote dosis energie dat in die twee kleine beentjes zit. Hij stapt dapper alle trappen op en ik erachter aan sleuren als een paard om die kolos van een buggy boven te krijgen...oooo de ironie!Op een pleintje beneden zien we plots zo'n twintigtal mensen met gsm in de aanslag op eenzelfde punt lopen...pokemon hotspot??

Braaf wandelen we alle toeristische trekpleisters af maar eerlijk toegegeven, een cultureel stadsbezoek met een twee jaar oude peuter is geen makkie.

Dan maar naar de botanische plantentuin. Een flink stuk wandelen later willen we een rustig bankje opzoeken tot we zien dat hij eindelijk in slaap is gevallen ... blijven wandelen dus! Mijn wederhelft krijgt dan het fantastische idee om door te wandelen naar een soort tropische vogeltuin. Blind vertrouwend op zijn kaartenkennis vervolgen we onze route om uiteindelijk te beseffen dat we ergens buiten het stadscentrum naast een ringbaan aan het lopen zijn...relatietest ten top!

Als we na heeeeeeel lang wandelen uiteindelijk onze auto bereiken vlucht ik de plaatselijke MC Donalds binnen om een heerlijke chocolade donut te kopen.... I earned it!

 

We sluiten de avond af in het mondaine Deauville. Jammer genoeg krijgen we onze eerste regenbuien te verduren dus gaat de paraplu mee op wandel. In een van de zijstraten ontdekken we een restaurant met een ruim terras waar me met twee personen en buggy kunnen aanschuiven. Ik geniet van een smeuïge risotto met zalm, mijn vriend van een lekkere steak bearnaise met frietjes en ons zoontje van het broodmandje.... . Morgen onze laatste volledige dag in Normandie. Wat zeggen ze ook alweer van die mooie liedjes? 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie