Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Rijst met curry en kokosmelk

Rijstgerechten Rijst is naast pasta één van mijn favoriete ingrediënten om een gerecht mee te starten. Je kan er alle richtingen mee uit. Rijst kan je koken of bakken en kan je op die manier heel veelzijdig gaan gebruiken. Er zijn ook heel wat verschillende soorten rijst waar mijn persoonlijke favoriet basmati is. Als er nu één gerecht is wat vraagt om een extra toets dan is het ook wel rijst. Rijst heb ik altijd al willen combineren met één of ander sausje (zoetzuur,...

Lees meer

Dream a little: My Bucketlist

Wat is een bucketlist?Ik vermoed dat de meesten de term bucketlist wel kennen. Een bucketlist is een opsomming van doelen, activiteiten, wensen... die je heel graag wil gedaan hebben vooraleer je sterft. Ik merk zelf ook dat het wel eens goed doet om stil te staan bij je verlangens en je wensen. "Waar zou je spijt van hebben mocht je het nooit gedaan hebben? Wat zou je doen mocht geld geen rol spelen? Mocht je één wens mogen doen wat zou het zijn?" Mijn...

Lees meer

Netflix favorieten mei: The 100

"Radioactive"Van zodra het liedje "Radioactive" van Imagine Dragons door de boxen schalt zie ik terug één van de beginscènes van The 100 voor me flitsen. Een topnummer voor een topserie. En aangezien we op 20 mei hun 7de en laatste seizoen te zien krijgen op Netflix dus zeker ook een vermelding waard deze maand.The 100The 100 is een combinatie van sci-fi en drama en is gebaseerd op de boekenreeks van Kass Morgan. Showrunner Jason Rothenberg neemt zijn publiek nu...

Lees meer

Gehaktballetjes in Luikse siroop

Luikse siroop of stroop Een product dat ik al ken vanuit mijn kindertijd is de Luikse siroop of 'lek' bij ons in huis. De naam geeft het al weg want de siroop is afkomstig uit Luik en een waar streekproduct. De productie van Luikse siroop is een traditie die afstamt uit de 17de eeuw. Heel wat boeren uit de regio van Luik waren in het bezit van boomgaarden met appel- en perenbomen. Om te vermijden dat hun vruchten bedierven  maakten ze er siroop van door het vruchtensap...

Lees meer

My Digital Pet: een meesterwerk van jouw huisdier

Boegbeeld van Kattenbelletjes Jullie zagen hem hier al wel pronken op mijn homepagina. Deze majestueuze grijze kater is het boegbeeld van Kattenbelletjes. Acht jaar geleden kwam hij in ons leven toen we net samen ons eerste huis gekocht hadden. We waren op zoek naar een unieke naam en met een websitebouwer als vriend was de naam...

Lees meer

Tomatenrisotto met gehaktballetjes

Het kan niet altijd pasta zijn. Vandaag een recept van één van mijn favoriete rijstgerechten en dat is risotto. Een gerecht dat veel mensen afschrikt maar helemaal niet moeilijk om te maken is. Het vraagt alleen wat geduld en liefde ❤. Het is dan ook van groot belang dat je de risotto niet uit het oog verliest tijdens het koken. Risotto wordt klaargemaakt in een bouillon. Die ga je soeplepel voor soeplepel aan de rijst toevoegen tot de risotto...

Lees meer

Cardgames: Exploding Kittens

Survival of the fittest In onze living staat een kast waarbij één kant volledig gevuld is met gezelschapsspelletjes. Toen er nog geen kinderen in huis rondliepen en we dus automatisch veel meer tijd hadden vond ik het super om spelletjesavonden met vrienden te organiseren. Die avonden resulteerden dus in een kast vol spelletjes die we dezer dagen jammer genoeg niet meer al te veel openen. "Spookslot", "Wie is het" en "Dr. Bibber" hebben ondertussen al een groot deel van onze...

Lees meer

Spaghettisaus

Spaghetti BologneseWe mogen het geen spaghetti bolognese meer noemen volgens de burgemeester van Bologne. De spaghettisaus zoals wij die klaarmaken lijkt in de verste verte op de tagliatelle ragú uit Bologne. Die wordt daar ten eerste klaargemaakt met tagliatelle en niet met spaghetti want tagliatelle neemt de saus veel beter op. Een absolute no go is spaghettisaus met pasta i.p.v. pasta met spaghettisaus en dan nog eens overladen met gruyère kaas. Voor de mensen uit Bologne een...

Lees meer

Ik vergeet je niet

Een klein gebaar Elke avond opnieuw schrik ik ervan dat de dag alweer voorbij is. Toen ik te horen kreeg dat ik even thuis zou zijn door de Corona maatregelen had ik in mijn hoofd al onmiddellijk een volledig planning met to do's waar ik nog nooit toegekomen was en waar ik misschien wel nooit meer aan toekom... Maar niets is minder waar. Nu we met zijn alles thuis zijn blijft het huis helaas nooit langer dan 5 minuutjes netjes liggen en zijn mijn dagen gevuld als...

Lees meer

Het ruikt hier naar.... een versgebakken broodje

Bakken in de lift Sedert de start van de Corona maatregelen storten de Belgen zich massaal op het bakken. Het resultaat is heel duidelijk in de supermarkt. Ga meer eens op zoek naar bloem of bakmixen. Niet alleen omwille van hygiënische maatregelen maar simpelweg omdat mensen meer vrije tijd hebben en teruggrijpen naar de charme van weleer. Zeg nu zelf wat is er heerlijker dan 's morgens de geur van zelfgebakken brood in huis? Ik heb al brood gebakken in...

Lees meer