Logo Kattenbelletjes

Pecannotenkoek

Al ooit gehoord van een pecannotenkoek? Een krokante vlechtkoek met malse notenvulling, afgewerkt met hele stukken pecannoten en zoete siroop. Mijn vriend is er gek op dus alweer een uitdaging om ze net zo lekker te maken als bij de plaatselijke bakker.  Ingrediënten: 2 pakken bladderdeeg 125 gram pecannoten 50 gram suiker 25 gram bakboter 90 ml kandijsiroop of ahornsiroop 2...

Lees meer

Het genot van een vaatwas

Terwijl ik deze blog zit te typen, wringt een medewerker van Vandenborre zich in alle bochten om onze nieuwe vaatwas te installeren. Ik kijk vanuit mijn ooghoek nieuwsgierig naar dat mooie, spiksplinternieuwe toestel. Het is bijna te jammer om er straks een hoop vuile vaat in te dumpen al is dat natuurlijk wel de bedoeling. Al van kindsaf aan heb ik een hekel aan de afwas. Het zinnetje "allé begin maar met afwassen" heb ik tot vervelends toe mogen aanhoren. Nu, zoveel jaar later sta ik...

Lees meer

Onze ervaring met 't Kakelend Kippenmuseum

Om onze laatste vakantiedag in schoonheid af te sluiten, schuimen we het Internet af naar een leuke hotspot hier in de buurt. Aangezien onze zoon gek is op dieren en traktors leek een bezoekje aan 't Kakelend Kippenmuseum te Diksmuide ideaal. Kakelen hoor je volop maar het is zeker meer dan een museum! 't Kakelend Kippenmuseum is eerder een kinderboerderij met een wel heel uitgebreid aanbod aan boerderijdieren. 

Lees meer

Rozijnenbrood

Niets zo heerlijk als een lekker rozijnenbroodje met een tas warme chocolademelk. Op een regenachtige dag als vandaag altijd zeer welkom. Ikzelf ben geen zo'n grote fan van rozijnen op zich maar in zo'n broodje kan ik ze wel smaken. De truc hier is om een lekker luchtig deeg te krijgen en geen rozijnenbrood dat zwaar op de maag gaat vallen. Volg gerust even mijn werkwijze mee.Ingrediëntenlijst: 500 gram bloem 200 gram rozijnen 1 zakje droge...

Lees meer

Wortelsoep met kokosmelk

De vakantie staat bij mij garant voor ontspannen, genieten en experimenteren in de keuken. Nu we wat meer tijd voor handen hebben kan ik mij gooien op gebak, ovenschotels, pastasalades én soepen. Niets zo gemakkelijk als een grote portie soep klaarmaken om dan in te vriezen klaar voor een drukke werkweek. Ik probeer mijn soep te basseren op de seizoensgroenten dus deze keer wortelen! Ingrediënten: 750 gram wortelen 1 ui 2...

Lees meer

Cornedbeef met wortelen en aardappelen

Cornedbeef met wortelen en aardappelen of "Bol au Beef Klak" zoals het bij ons vroeger wel vaak werd genoemd. Ik waarschuw jullie de naam van dit gerecht is al even sexy als het uiteindelijk resultaat maar wel overheerlijk! Echt zo'n typische winterkost met weinig ingrediënten en wat relatief snel op tafel kan gezet worden. Ik heb het gerecht leren kennen via mijn mama en zet het nu af en toe zelf eens op tafel. Mijn huisgenoten zijn er namelijk verzot op. De cornedbeef kan je bij ons...

Lees meer

Review: Method schoonmaakmiddelen

Zo nu en dan ben ik euforisch over een bepaald product en dan wil ik dit graag ook even delen met mijn publiek. Ik las al even positieve reviews over het schoonmaakassortiment van Method en toen ik een aantal producten zag staan in de Colruyt kon ik de proef op de som nemen. De producten van Method worden gemaakt van natuurlijke, biologische ingrediënten. Ze bevatten parfum op basis van etherische oliën aangevuld met synthetische geur- en bewaarstoffen en zijn gekleurd met kleurstoffen...

Lees meer

Repos en Normandie: Festyland en de landingsstranden

Onze laatste volledige dag in het mooie Normandië. Ik word er zowaar een beetje poëtisch van. We starten de dag terug in de auto op weg naar de landingsstranden. Op de planning starten we met Omaha Beach om van daaruit terug te rijden langs Arromanches, Juno Beach, Sword Beach en Ouistreham tot in Deauville. Maar mijn overmoedigheid en reislust botsen soms nog al wel eens met de intenties van reisgenoten. Mijn wederhelft haalt aan dat het reisprogramma voor hem iets te vol is en twijfelt...

Lees meer

Repos en Normandie: Caen en Deauville

Voor de zoveelste dag op rij liggen we uitgeteld in de zetel. Vandaag stond Caen op het programma. Een autorit van 45 minuten (omleiding door ongeval) en €1.70 tolgeld brengen ons naar deze historische stad. We parkeren ons aan een winkelcentrum net buiten de stad en springen op de bus naar het centrum. Voor onze kleine held een waar avontuur want dit is zijn eerste busrit. Bij elke halte roept hij zeer enthousiast "bus stop" en bij aankomst krijgt de bus een lovend afscheid.

Lees meer

Repos en Normandie: Cerza zoo

Terwijl de eerste regendruppels neervallen in Normandie en mijn zoontje en de papa wat dierenboekjes doorbladeren, besluit ik om onze avonturen van vandaag neer te tikken. Vandaag geen typische Normandische trekpleister maar toch een ware belevenis voor onze speelkameraad. We gingen namelijk naar de zoo van Cerza. Deze dierentuin krijgt heel wat lovende kritieken dus we willen het graag een...

Lees meer