Logo Kattenbelletjes

Netflix favorieten: Bridgerton

Ondertussen hebben we alle kerstdrukte achter ons gelaten en was ik op zoek naar een bingewaardige serie. Netflix had de serie Bridgerton netjes tussen mijn aanraders geschikt. Ondertussen weten ze wel al waar mijn voorkeur ligt dus ik gaf het een eerlijke kans. De trailer gaf me een eerder verveelde sfeerschepping van een zedig gezin van rijke adel maar dat zedige wierpen ze al snel overboord. 

Bridgerton

Het verhaal speelt zich af begin 19de eeuw in Londen waar Daphne Bridgerton als debutante een huwelijksaanzoek moet binnenrijven. Dit verloopt natuurlijk niet van een leien dakje tot ze de ravissante Hertog van Hastings tegen het lijf loopt. De twee gooien het op een akkoordje en misleiden de lokale "Gossip Girl". Hij, vastbesloten om nooit te trouwen, zoekt immers een manier om die bemoeizuchtige moeders van zich weg te houden. Zij, daarentegen ziet haar kansen op de huwelijksmarkt toenemen want een man wil wat hij niet krijgen kan. 

Je voelt het al aankomen...natuurlijk worden ze stapelverliefd op elkaar. 

Mijn mening

Ik heb het verhaal in één adem uitgekeken dus Netflix had het bij het rechte eind. De serie was pittiger dan verwacht en ik stond er echt van versteld hoe weinig een vrouw te betekenen had die periode. De personages waren voor mij onbekend maar schitteren desalniettemin in hun rol. 

Het verhaal is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn en exclusief voor Netflix gemaakt door Shonda Rhimes. Zij is vooral gekend voor haar topserie Grey's Anatomy. 

Officiële trailer Bridgerton
Naar overzicht blog

1 reactie

Sas / iliveformydreams.com

Veel goeds over gehoord, mijn mams was fan. Misschien toch ook maar gaan kijken.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Zeker doen ?

Plaats een reactie