Logo Kattenbelletjes

Nescafé Dolce Gusto: voor elk wat wils!

Jullie herinneren zich vast nog wel mijn euforische maandagpost waarbij ik net te horen kreeg dat ik mijn hoogsteigen Nescafé Dolce Gusto gewonnen had. Ondertussen zijn we zondagavond en bemerk ik toch weer enige maandagmorgendip in de verte. Tijd om terug wat euforie op te zoeken.

Woensdagavond iets na 19u kreeg ik mijn cadeautje persoonlijk in handen van niemand minder dan Steven alias Spillie uit de alombekende eerste editie van Big Brother. Hij is de bezieler van Earnieland, de website achter de prijsuitreiking. Je kan de website zien als een soort klantenkaart van waaruit je talrijke webshops kan bezoeken en bovendien met extra korting kan shoppen. Je betaalt uiteindelijk het volledige bedrag aan de webshop maar Earnieland stort je dan de gespaarde korting terug. 

Na wat leuke fotomomenten met de mascotte van het bedrijf (een gigantische eekhoorn) kunnen we ons toestel gaan uitpakken. Ik moet er voor de duidelijkheid even bijvertellen dat we bij ons thuis beiden geen koffieliefhebber zijn waardoor koffie niet tot ons wekelijks boodschappenlijstje behoort. Hiermee gunnen we onze bezoekers dan toch een smaakvol kopje denken we onbaatzuchtig. Tot onze verbazing ontdekken we dat je heel wat meer dan koffie kan verkrijgen met dit toestel... . Enthousiast sla ik mijn laptop open en zoek naar het gevarieerd aanbod aan chocomelk, thee en zelfs ice tea. 

We nemen de proef op de som en testen de Chococino uit. Hoewel de handleiding zeer duidelijk is slaag ik er toch in om de eerste Chococino te doen mislukken. Blijkbaar gaat het toestel niet echt rekening houden met de hoeveelheid water en dien je die eerst vooraf af te meten want anders blijft het toestel maar doorlopen met als resultaat een overvolle tas met een soort waterige substantie. Tweede keer goede keer en uiteindelijk krijgen we een romige tas dampende chocolademelk.

Het principe bestaat eruit om telkens twee capsules te laten doorlopen: in de ene capsule zit de chocolade en in de andere dan de romige melk. De temperatuur is net warm genoeg en mocht voor mij zelfs iets warmer zijn want het drankje gaat snel afkoelen. De capsules zijn ook niet echt goedkoop. Je gaat als snel €5 betalen voor een 8-tal tassen. Ohja hij staat mooi op onze kast en zo nu en dan kunnen we genieten van een lekkere romige chocolademelk 😉.

Ps: de glamoureuze glazen tas op de verpakking is dus niet inbegrepen bij het toestel en we moeten het dus met dit exemplaar doen. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie