Logo Kattenbelletjes

Mijn ervaring met Vinted deel 2

Toen ik mijn eerste artikel over Vinted schreef had ik niet verwacht dat er zoveel feedback op zou komen. Blijkbaar zitten heel wat mensen toch nog wel met grote vragen wat betreft deze app. Vandaar heb ik besloten om er een tweede deel aan te breien.

Overzichtelijke winkeletalage

Met mijn +200 items is het een onbegonnen werkje maar als je pas start met Vinted is deze tip een must! Probeer je items zoveel mogelijk volgens maat te plaatsen. De volgorde van je winkeletalge kan je achteraf niet meer wijzigen (zou een leuke toevoeging zijn aan de app mocht dit in de toekomst wel kunnen) en voor kopers is er niets zo vervelend als je door honderden items moet scrollen vooraleer je de juiste maat te pakken hebt. Ik merk het zelf ook bij het zoeken naar kleding dat ik vrij snel ga wegklikken als ik bij het scrollen een mik mak aan maten zie. Iedereen heeft het druk en wil zo snel mogelijk een klik voelen met een bepaalde winkeletalage dus een mooi geordende winkeletalage is een groot voordeel!

Leg de lat hoog voor jezelf

Ga je aan de slag met een grote stapel kleding? Wees dan kritisch. Zou jij dit item nog aanschaffen mocht je het in de winkeletalage zien voorbijkomen? Een winkeletalage met stuk voor stuk deftige items spreekt kopers veel meer aan dan een allegaartje met enkele mooie stukken in. Afgedragen body's, ondergoed, kleding met vlekjes op... plaats je beter niet in je winkeletalage. Die raken enerzijds niet verkocht en anderzijds doen ze afbreuk aan je etalage. Kopers scrollen door je items en haken snel af waardoor ze misschien niet je volledige etalage aflopen en net die paar mooie stuks niet opmerken....zonde toch!

Speel in op de seizoenen

De lente ligt al stilletjes aan op de loer en je merkt het in onze kledingbehoeften. Nu nog een dikke winterjas aankopen is misschien geen prioriteit meer. Speel hier ook op in en geef jouw winkeletalage af en toe een opfrissing. In putje winter ga je geen korte broeken, t-shirts en zonnehoedjes meer verkopen maar gaan kopers op zoek naar winterjassen, stevige schoenen of een warme pull. Zorg ervoor dat die items bovenaan jouw lijstje staan te pronken.
Net die items vallen het meest in het oog bij kopers! Je kan er ook voor kiezen om jouw winkeletalage beperkt te houden door bijvoorbeeld in de zomer alle winteritems eruit te halen en dan kan je die vanaf de herfst terug opladen. Heel veel kopers gaan bij hun zoektocht namelijk op zoek naar de items die het laatst werden opgeladen want hier zitten de echte pareltjes tussen :-).

Leg een voorraad dozen in

Als je al deze tips goed opvolgt en jouw winkeltje loopt vlot dan zal je regelmatig pakjes mogen versturen. Leg dus alvast een voorraad doosjes aan. Ideaal hiervoor zijn de doosjes van Bol.com of van Bpost zelf. Kopers vinden het heel leuk als hun pakket mooi verpakt bij hen aankomt. In geval van nood kan je werken met plastic winkeltassen maar het oogt toch altijd wat netter in een doos. Als je zelf items aankoopt op Vinted kan je de dozen ook recuperen uiteraard. Steek er een leuk kaartje bij of een persoonlijke nota om het net dat tikkeltje meer te geven :-). Hoe tevredener de klant, hoe mooier de reviews.

Ook als koper zelf zijn er heel wat tips en tricks. Indien jullie hier graag wat meer over willen lezen, laat gerust een berichtje hieronder na en ik maak er werk van!

Stuur me gerust jullie vragen door en ik probeer deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Veel succes!

Naar overzicht blog

8 reacties

Noeza

Bedankt! Gebeurt het veel dat mensen hun zending niet markeren als ontvangen en je zo je geld niet krijgt? Ik lees ook veel dat het niet lukt om je portemonnee uit te laten betalen, heb je hier ervaring mee?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hallo Noeza. De koper krijgt telkens twee weken de tijd om de zending te markeren als ontvangen. Doen ze dit niet na die termijn dan zal Vinted de verkoop automatisch goedkeuren. Ik heb mijn portemonnee nog niet laten uitbetalen oeps....gebruik het telkens opnieuw voor nieuwe aankopen :).

Noeza

Hoii, ik ben nieuw op Vinted en heb nu 3 kopers gehad. Nou valt me op dat maar bij 1 verzendmethode (homerr) mijn adres niet vermeldt staat. Is het wel veilig om mijn eigen adres mee te sturen ? Ik heb het liever niet kan dit aangepast worden?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Noeza. Klopt inderdaad was mij ook al opgevallen maar ik kan je hierin jammer genoeg niet verder helpen. Ik vermoed dat ze dit doen om pakjes retour te kunnen sturen mochten er zich problemen voordoen.

Carla hertogen

Hallo, ik heb voor de eerste keer een aantal kledingstukken op Vinted gezet. Ik heb een koper voor een pyama maar die wil hem komen ophalen. Kan dat via Vinted? Carla

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Carla, Ja hoor dat kan perfect. Vriendelijke groeten

Zanders Christiane

Mensen hebben zoekertje bewaard als favoriet . Moet je daarop reageren ? ?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dat hoeft niet. Je kan hen bv wel een bod doen mocht je hiervoor openstaan. Groetjes

Carla hertogen

Hallo, ik heb voor de eerste keer een aantal kledingstukken op Vinted gezet. Ik heb een koper voor een pyama maar die wil hem komen ophalen. Kan dat via Vinted? Carla

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Carla. Dat kan hoor maar dan verkoop je het item rechtstreeks aan de koper. Je kan dan je artikel verwijderen uit je online kleerkast en aangeven dat het verkocht werd. Groetjes en fijne avond.

Marie-Jeanne Moens

Na ee 2 de aankoop gedaan te hebben, gaat betalen dan automatisch van uw rekening of creditkaart ? Daar et bij mij tweede aankoop geen betaling bijstaat.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Vinted zal idd bij een aankoop checken of er nog geld op uw "portemonnee" staat door een vroegere verkoop op de site. Als er geen opgespaard geld is zullen zij automatisch aanrekenen op uw kredietkaart. Deze zal je gekoppeld hebben aan jouw account bij de eerste transactie. Groetjes

Tamara Collin

Hallo, ik heb juist een kleedje verkocht op Vinted. Ze heeft gekozen voor Bpost, nu was mijn vraag of ik het zo kan versturen door langs de post te gaan of moet ik echt het parcel label bestellen online . Ik kan niet niks afdrukken thuis . Groetjes

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Tamara, Normaal zou je een verzendlabel moeten ontvangen in de inbox want koper betaalt de verzendkosten. Als je nu zelf nog een verzendlabel gaat aanmaken krijg jij anders nog eens persoonlijk de verzendkost. Groetjes

Leonny Dam

Hallo Pitoe, wat fijn dat jij jouw ervaring wilt delen! Als nieuwkomer heb ik al veel items op Vinted gezet maar bij de laatste 5 items krijg ik steeds de melding niet gepubliceerd, bewerking voltooien. Hoe ik het ook probeer het lukt mij niet om nieuwe items te plaatsen. Dus mijn vraag is: weet jij hoe dit komt??? Vriendelijke groet, Leonny

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Bedankt Leonny! De items staan zichtbaar voor jou of kan je ze volledig niet terugvinden? Sta je soms in vakantiemodus of staan de items verborgen?

Plaats een reactie