Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Foodbox aan huis: Foodbag

Vrijdagavond...de zoveelste eindeloze discussie over het menu voor de komende week. "Kies jij maar" zegt mijn vriend en hij laat me mijmerend voor mijn scherm de zoveelste website met weekmenu's afschuimen. Uiteindelijk eindigen we met veel te veel in onze koelkast dat ik tegen eind de week al terug in de vuilnisbak mag gooien en zet ik de tienduizendste kaasburger met aardappelen en appelmoes op tafel. Nochtans ben ik gek op koken maar gebrek aan inspiratie en bovenal gebrek aan tijd belemmeren mijn ambitie ietwat. Het doet me uiteindelijk besluiten om toch terug een foodbox aan huis te laten leveren. Een tijdje terug probeerden we dit concept al met Hello Fresh. Na enkele weken gaf ik er de brui aan omdat de gerechten me niet echt lagen en ik onze 'dagelijkse kost' zowaar begon te missen. De Belgische speler Foodbag trok al een tijdje mijn aandacht. Ze staan garant voor kwalitatieve, verse en Belgische producten en beloven gezonde, varierende recepten maar ook de gewone Vlaamse kost. Net waar we naar op zoek gaan!

Foodbag heeft 4 verschillende formules: Original - Easy - Sana - Veggie. Ik ben gestart met de Sanabox omdat ik grote fan ben van Sandra Bekkari en ook alle boeken in huis heb. Ondertussen nam ik ook al de Easy en Original box en kies ik telkens afhankelijk van het weekmenu onze box uit. Dit is dus zeker een grote plus: de flexibiliteit! Je kan op elk moment je abonnement stopzetten of wijzigen. Bij een drukke week of een vakantieweek kan je dus gerust de box even pauzeren. 
De levering gebeurt met Bubble Post wat ik wel toejuich. Deze duurzame koerierdienst is een Gentse start-up met grote ambities. Ietwat minder praktisch is de grote tijdspanne waarin ze leveren. Zo leveren ze bijvoorbeeld tussen 15u en 18u of tussen 18u en 22u. Ik werk tot 17u45 dus het eerste tijdslot is niet haalbaar terwijl het tweede tijdslot dan weer onpraktisch is als ik diezelfde avond nog van mijn foodbox wil genieten. Ik los dit dan eenvoudig op door de box bij mijn werkgever te laten leveren. Dit verloopt heel vlot met uitzondering van een enkele keer dat, door logistieke problemen, de levering een dagje later was. Dit is ook zeer netjes opgelost geweest door Foodbag dus ik blijf positief over hun service.

Foodbag

De maaltijden komen aan in een grote kartonnen doos dat wordt koelgehouden tijdens het transport. In de doos kan je alle ingrediënten terugvinden die nodig zijn om de gerechten te bereiden met uitzondering van bijvoorbeeld peper en zout, boter, oflijfolie... . Kortom de producten die in elke keuken standaard aanwezig zijn. Alles is heel vers en mooi verpakt per maaltijd. Je hoeft maar uit te pakken en je kan beginnen met koken. Per maaltijd zijn de ingrediënten ook nauwgezet of iets minder nauwgezet afgemeten. Zo krijg je bijvoorbeeld 70 gram parmezaanse kaas in een zakje maar je kan evengoed een volledige butternut krijgen terwijl het gerecht maar de helft vraagt. Altijd leuk om de restjes te verwerken in een soepje of het groentenpapje van mijn zoontje de dag erop 😀.

Foodbag inhoud

Volgens de receptenkaarten heb je telkens zo'n 20 tot 35 minuten nodig om het gerecht te bereiden maar ik merk toch dat ik hier al snel 1 uurtje zoet mee ben. Veel groenten moeten namelijk nog geschild en versneden worden en helaas ben ik hier geen specialist in. Dit is dan ook mijn enige negatieve puntje aan het bereiden van de foodbox....het heel lang in de keuken staan 😇. Mijn vriend loopt dan zo'n paar keer langs om in de potten te gluren en zuchtend naar de klok te kijken....sorry maar een butternut in kleine blokjes snijden vraagt energie. Desondank het lange voorbereidingswerk haal ik altijd wel heel wat voldoening uit het koken en ben ik steeds weer zo fier als een pauw om "mijn" creatie op tafel te zetten. Zeg nu zelf als je de tafelgenoten kan verwennen met pompoencrème, een kokoscurry of zoete aardappelfrietjes i.p.v. de zoveelste worst met appelmoes dan maakt het je toch gelukkig (al vrees ik dat ze soms liever de worst met appelmoes eten...😉). Er zit heus wel eens een gerecht tussen waar ik ook mijn neus voor ophaal maar meestal ben ik zeer aangenaam verrast. 

Foodbag gerecht

Wil je dus wat gezonder koken want gezond zijn de gerechten zeker wel, geen tijd meer verliezen aan boodschappenlijstjes opmaken en wat meer inspiratie opdoen in de keuken dan kan ik je het concept alleen maar aanraden! (Neen ik heb geen aandelen bij Foodbag 😀. 

Zelf ook zin gekregen om Foodbag te proberen? Surf gerust even naar hun website www.foodbag.be en bekijk de weekmenu's maar even. Ik kan jullie ook €10 korting geven als je mij een mailtje stuurt. Ik zeg het eerlijk...als ik 2 mensen kan aanbrengen dan krijg ik een bamboe spatelset maar daar doe ik het dus echt niet voor. Ik ben gewoon heel enthousiast over het concept en als jullie het ook willen proberen dan is het zonde om €10 extra uit te geven.

Een Foodbag Original kost €65 voor 2 personen en dan heb je 4 maaltijden. Het is uiteraard niet goedkoop maar je krijgt hiervoor de ingrediënten aan deur en allemaal super vers. Ik merk ook dat we veel minder moeten weggooien en dat is terug weer duurzaam 😉.

 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie