Logo Kattenbelletjes

De meest gestelde vragen: Vinted

Een van mijn meest gelezen blogpost is toch wel die omtrent de werking van Vinted. Dagelijks krijg ik hieromtrent vragen en dat deed me deze nieuwe blogpost schrijven. Ik wil hier een soort samenvatting maken van jullie meest gestelde vragen. Kan je het antwoord niet terugvinden klik gerust even terug op mijn vorige posts of stuur me een berichtje via de comments. 

Waarin verstuur ik mijn bestelling? Aan welke voorwaarden moet de verpakking voldoen? Wat met het gewicht van mijn verzending?

Idealiter maak je gebruik van dozen om de bestelling in te versturen. Denk maar aan schoendozen en de verpakking van pakjes (vb. Bol). Maak er een gewoonte van om een kleine voorraad aan te leggen in verschillende afmetingen. Je kan de items ook verpakken in wat papier of een plastic tas alvorens in de doos te stoppen om ze extra te beschermen tijdens de verzending. 
Kleef het pakket goed dicht met stevige tape zodat de inhoud goed verpakt blijft. Zorg dat oude verzendlabels overplakt of verwijderd zijn om problemen met de verzending te vermijden. 
Vinted geeft ook richtlijnen wat betreft het verzendformaat (klein - middel - groot). Wees hier correct in maar geen stress als uw 'klein' pakket net 550 gr weegt i.p.v. de maximale toegestane 500 gr. De specifieke richtlijnen kan u terugvinden via deze link

Hoe verloop de transactie? Hoe ontvang ik mijn geld?

Als de koper één artikel koopt dan ontvang je onmiddellijk bevestiging van verkoop. Als de koper meerdere artikelen koopt en dus een bundel maakt dan krijg je hier eerst een melding van. Dan moet er eerst een verzendformaat worden doorgegeven naargelang de grootte van de bundel. Daarna kan de koper dit verzendformaat bevestigen en overgaan tot verkoop. Zolang de koper niet bevestigd heeft is er geen verkoop. Het kan, jammer genoeg, gebeuren dat een koper alsnog afziet van de aankoop. 
Eens de verkoop bevestigd is kan je een verzendlabel gaan aanmaken. Dit verzendlabel dient op de verpakking bevestigd te worden en omvat het adres van de koper of het adres van het ophaalpunt van de koper. U hoeft dus niet zelf nog verzendkosten te betalen!
Van zodra de koper de artikelen gaat ophalen en de goede ontvangst gaat bevestigen is de transactie compleet en ontvangt u het afgesproken bedrag op uw account. Dat bedrag komt oorspronkelijk terecht op uw 'portemonnee'. Met dit opgespaarde geld kan u zelf terug items gaan kopen op Vinted of u kan ervoor kiezen om het bedrag te laten uitbetalen op een rekening. 

Wat als de aankoop me niet bevalt?

Het is een minder leuk onderwerp maar wat als je artikel niet aankomt, beschadigd is bij afhalen of niet is zoals beschreven in het zoekertje? 

Waar je in het gesprek de aankoop normaal gesproken gaat bevestigen geef je nu aan dat er een probleem is. Hierdoor zal Vinted de betaling aan de verkoper tijdelijk vasthouden tot er een akkoord bereikt is tussen beide partijen. Ga in dialoog met de verkoper en toon aan waarom je niet tevreden bent over jouw aankoop en zoek een oplossing. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het artikel retour te sturen. Het nadeel hierbij is dat Vinted hier niet in tussenkomt en je dus zelf instaat voor de kosten van de verzending tenzij je dit met de verkoper anders kan overeenkomen. 
Raak je er echt niet aan uit met de verkoper dan kan je de hulp van Vinted inschakelen. 
Weest ook altijd correct in het beoordelen van een transactie. Jouw ervaring kan andere leden helpen in hun keuze om met bepaalde leden wel of niet samen te werken. 

Wie betaalt de verzendkosten? Wat met verzending naar het buitenland? Kan ik ook verzenden via DHL?

De koper betaalt altijd de verzendkosten zoals hierboven ook aangegeven. Die worden opgeteld bij de prijs van het artikel wanneer de koper het artikel koopt. 
Verzending is mogelijk op verschillende manieren:

  • verzending naar jouw thuisadres
  • verzending naar een geselecteerd pakketpunt via Mondial Relay bijvoorbeeld
  • de koper haalt het pakket op bij jou thuis dus geen verzending

De prijs van verzending is uiteraard afhankelijk van jouw keuze van verzending. De prijs hiervoor staat steeds aangegeven bij het online plaatsen van een zoekertje. 

Naast verzendingen in het binnenland kan je ook onderhandelen met leden uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. De verzendopties zijn hieraan ook aangepast dus je kan zonder problemen een pakket versturen naar een koper in Frankrijk. 
Reken steeds zo'n 4 tot 7 werkdagen voor de verzending afhankelijk van de geselecteerde optie. 

Ik kreeg ook veel vragen rond verzending met DHL. Vanuit België naar Nederland een pakje versturen met DHL verloopt niet altijd even makkelijk heb ik zelf ondervonden. Het is de bedoeling dat je het pakje gaat binnenbrengen bij BPost en die zal dan doorsturen via DHL. Nadeel hierbij is dat de koper de verzending niet kan traceren en dus wat ongerust kan worden. Geef dit ook aan en stel hen gerust dat het iets langer kan duren vooraleer het pakje aankomt.

Hoe lang blijft mijn pakje bij het ophaalpunt liggen? 

Een pakje blijft 14 dagen in het ophaalpunt liggen vooraleer het zal teruggestuurd worden. Vinted zal meerdere keren een waarschuwing sturen via jouw account dat het pakje beschikbaar is.

Ik krijg de melding dat mijn artikel werd opgeslagen onder de favorieten van een ander lid, wat moet ik hiermee doen?

Wat leuk! Iemand geeft aan interesse te hebben in een item maar twijfelt nog over een aankoop. Dit kan meerdere redenen hebben. De koper wil bijvoorbeeld afwachten tot er meerdere items online komen zodat er een bundel kan worden gemaakt. Dit doe ik zelf bijvoorbeeld ook heel vaak om de verzendkosten te drukken. De koper is niet volledig overtuigd over de prijs en wil nog wat afwachten. Jij als verkoper kan hierop inspelen uiteraard. Je kan contact opnemen met de potentiële koper en eventueel een lager bod voorstellen maar dat is volledig vrijblijvend. Zelf stel ik mijn prijs altijd net ietsje hoger in zodat ik een lager bod kan incalculeren in de prijs. 

Wanneer krijg ik mijn geld? Wanneer is de (ver)koop definitief?

Uiteraard een belangrijke vraag want hiervoor doen we het allemaal....wanneer krijg ik mijn centjes? Van zodra een item gekocht is op Vinted start het verkoopproces. Je maakt een verzendlabel aan en verstuurt het pakje. Je pakje is de nodige tijd onderweg en de koper krijgt daarna nog maximum 14 dagen de tijd om het af te halen. Van zodra het pakje in zijn of haar bezit is moet die nog bevestigen en pas dan staan de centjes op jouw portemonnee. Het hele proces neemt wel wat tijd in beslag maar geeft koper en verkoper ook de nodige garanties. Is er iets mis met de bestelling dan staat het bedrag 'on hold' en kan Vinted tussenbeide komen. 

Voila, dit was een overzichtje met de meest gestelde vragen die hopelijk veel mensen een antwoord op hun vragen kan bieden. Ik zal dit artikel regelmatig updaten.

Heel veel succes met de (ver)koop!

Nog geen lid van Vinted? Je kan je aanmelden via mijn link en dan krijg ik een leuke korting 😎. 

Naar overzicht blog

9 reacties

Marian

Ik heb 15 euro overgemaakt. Ik zie dat het bedrag is afgeschreven en op de bankrekening van Vinted staat. Van Vinted krijg ik het bericht dat de betaling niet is gelukt en de verkoper ziet ook niet dat ik de aankoop heb gedaan. Hoe kan dit? Hoe is dit te verhelpen!?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hallo Marian. Oei wat vreemd. Je neemt hiervoor best even contact op met Vinted. Via de app kan u naar uw profiel gaan en daar heeft u de optie helpdesk. Vriendelijke groeten, Xiana

Nancy

Ik heb 2 dagen geleden op Vinted een bod aanvaard van iemand ! Nu is er geen reactie nie meer van die persoon , wat nu !! Is dit bod niet geldig ! Bedankt alvast

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Nancy. Dit valt jammer genoeg vaker voor. De koper moet dan nog de koop bevestigen nadat verzendkosten erbij kwamen. Sommige laten dan gewoon niets meer van zich horen. Je kan altijd een berichtje sturen en even polsen. Veel succes!

lotte

Ik heb thuis veel dozen liggen van bol en zalando. Mag je die dozen ook gebruiken voor op te sturen of mag er niks op de dozen staan?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Lotte, Idem hier hoor dat zijn perfecte dozen. Gewoon zien dat het vorige adreslabel afgeplakt is. Veel succes!

Annick

Wat als de verkoper het bod heeft geaccepteerd maar de koper niet meer reageert en ook niet betaald? Kan er door de verkoper dan een ander bod door een andere verkoper worden geaccepteerd?

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Annick, Dat kan inderdaad. Zolang de koop niet bevestigd is, is die nog niet rond en kan je een andee bod aanvaarden. Veel succes!

Frederique

Ik heb het nog steeds niet uitgeprobeerd. Ben erg Marktplaats-erig. Maar ja, ooit, heeeeeeeeel lang geleden, ruilde ik ook Ebay om voor Marktplaats dus het kan haha

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hahaha ja ik begrijp het eens je ergens goed mee bent is dat eigenlijk ideaal hé. Mocht je opeens zin hebben om het eens over een andere boeg te gooien weet je waarheen ;-).

Melanie Hoogvliet

Ik ben niet zo een fan van verkoopsites maar het klinkt alsof bij vinted alles goed geregeld is.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Ik heb momenteel enkel nog maar goede ervaringen ?.

Krystle/Batboy

ik zag gisteren toevallig nog de reklame, maar heb de app nog niet gedownload. Verkoop nu alles via marktplaats, maar dit lijkt mij ook wel wat!

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Zeker eens uitproberen. Vooral als je nog veel kinderkleding liggen hebt ;)

Tuinweetjes

Handige informatie voor als je iets te koop wilt zetten.

Yvonne van der Laan

Goede tip om een voorraadje dozen aan te leggen.. wij hebben er standaard wat in de schuur. Tegenwoordig verstuur je zo vaak dingen. Ik vind het alleen zo irritant dat die dingen altijd in de weg lijken te liggen, haha.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Ja dat is wel waar. Hier liggen ze in een hoekje gestapeld achter een grote kamerplant :).

Plaats een reactie