Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Cornedbeef met wortelen en aardappelen

Corned Beef met wortelen en aardappelen of "Bol au Beef Klak" zoals het bij ons vroeger wel vaak werd genoemd. Ik waarschuw jullie de naam van dit gerecht is al even sexy als het uiteindelijk resultaat maar wel overheerlijk! Echt zo'n typische winterkost met weinig ingrediënten en wat relatief snel op tafel kan gezet worden.

Ik heb het gerecht leren kennen via mijn mama en zet het nu af en toe zelf eens op tafel. Mijn huisgenoten zijn er namelijk verzot op. De Corned Beef kan je bij ons terugvinden in het opvallend rode blik van Target. Aan het blik hangt een soort sleuteltje wat je dient te gebruiken om het blik open te draaien. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr wortelen
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 1 blikje Corned Beef (vb. Target)
  • peper en zout
  • tijm
  • laurierblad
  • honing
  • scheutje water
  • 2 klontjes boter
  • 2 dl melk

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. 
  2. Was en schil de wortelen en snij ze in schijfjes. 
  3. Neem een pan en laat hierin een klontje boter smelten. Voeg nu de wortelen toe. 
  4. Kruid de wortelen met peper en zout, tijm en een laurierblad. Giet een scheutje water bij en plaats een deksel op de pan. Roer regelmatig om om te vermijden dat ze aanbranden. 
  5. Schil en snipper ondertussen de ui en stoof die aan in een klontje boter. 
  6. Voeg de Corned Beef toe aan de ui en roer los.
  7. Als de wortelen zacht gestoofd zijn mag je ze toevoegen aan de pan met de Corned Beef. 
  8. Zet een steelpan op het vuur en warm hierin de melk met een klontje boter. Kruid de melk met een snuifje zout en peper en wat nootmuskaat.
  9. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Giet de melk bij de geplette aardappelen en roer goed om. 
  10. Voeg de Corned Beef toe aan de aardappelpuree en meng het geheel.
  11. Smakelijk. 
Naar overzicht blog

Plaats een reactie