Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Bladerdeeg met geitenkaas, appel en spek

Dit bladerdeeghapje kan je als hapje serveren maar waarom niet eens als lunchgerecht? In combinatie met een frisse salade heb je in een mum van tijd een heerlijk zomers gerechtje op tafel. En de pittige geitenkaas in combinatie met appel, spek en honing zijn een match made in heaven!

Ingrediëntenlijst

  • 6 vierkante plakjes bladerdeeg (Albert Heijn)
  • 1 rol geitenkaas vb. Caprice de Dieux
  • 1 Granny Smith appel
  • 100 gr spekblokjes
  • 40 gr pijnboompitten
  • vloeibare honing
  • 1 ei
  • melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier. Schik hierop de plakjes bladerdeeg (laat even op kamertemperatuur komen indien diepvries).
  3. Bak de spekblokjes krokant zonder vetstoffen in een pan.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Schik de spekblokjes op de bladerdeegplakjes en verwarm de appelstukjes even in dezelfde pan.
  5. Leg een schijfje geitenkaas op de spek en appelblokjes.
  6. Rooster de pijnboompitjes in dezelfde pan zonder vetstof tot ze aankleuren. 
  7. Verdeel de pijnboompitjes over de bladerdeeg plakjes en voeg wat honing toe. 
  8. Klop met een vork het eitje los met een klein scheutje melk en bestrijk hiermee de randen van het deeg.
  9. Sluit het deeg in een puntvorm en zet zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de plakjes mooi bruin kleuren.
  10. Serveer met een frisse salade naar keuze. 
  11. Smakelijk!
Naar overzicht blog

Plaats een reactie