Logo Kattenbelletjes

Mijn ervaring met Vinted

Je hebt waarschijnlijk wel al het promotiefilmpje voorbij zien komen tijdens de televisie reclames. Er is een nieuwe app op de markt waar je nieuwe en tweedehandse kleding en accessoires kan kopen en verkopen.  Aangezien ik hier nog stapels kinderkleding liggen heb en geen zin heb om wekelijks op een rommelmarkt te gaan staan besloot ik de app even te installeren.

We zijn ondertussen een goede paar maand verder en ik heb al vrij veel spullen kunnen verkopen. Het enige nadeel is dat ik er ook al vrij veel heb gekocht...anyway ik leg even kort uit hoe het in elkaar zit aan de hand van een aantal tips en tricks: 

1) Je maakt dus een profiel aan op Vinted wat neerkomt op een soort winkeletalage. Je kan items gaan toevoegen door foto's te maken en een beschrijving toe te voegen. Het is belangrijk om steeds duidelijke foto's te maken en bij voorkeur telkens met dezelfde achtergrond. Zo toont jouw etalage verzorgd en uitnodigend om verder te scrollen. De Vinted app werkt namelijk ook met volgers dus als veel mensen jouw artikelen leuk vinden kunnen ze jou gaan volgen en zien ze dus ook sneller jouw artikelen online komen. Dus we onthouden geen wazige, overbelichte of onderbelichte foto's en probeer ook zoveel mogelijk de items netjes gestreken te fotograferen. Ok ik maak mij hier soms ook wel schuldig aan :-).

2) Wat ook altijd leuk is om het item zelf aan te trekken zodat jouw bezoekers weten hoe het kledingstuk valt. Uiteraard is dit geen vereiste maar het helpt toekomstige kopers in hun keuze om jouw item al dan niet aan te kopen.  Plaats ook zoveel mogelijk detailfoto's (voorkant, achterkant, print...) maar er is een maximum van 5 foto's per artikel. 

3) Plaats steeds een duidelijke beschrijving. Wat is de staat van het kledingstuk, hoe valt de stof maar geef ook steeds aan als er gebreken zijn zoals vlekjes, kleine gaatjes... . Kopers kunnen achteraf namelijk feedback geven over hun aankoop en je wil uiteraard geen profiel waar bijstaat dat je een oplichter bent :-).  Bij het uploaden kan je een aantal details aangeven zoals maat, kleur, merk, type kledingstuk... . Wees hier zo duideljk mogeljk in. Op Vnted kan je werken met zoekoprdrachten wat super handig is! Stel je hebt dringend een nieuw paar skinny jeans nodig of je bent op zoek naar een handtas van Ralph Lauren, dan kan krijg je met een aantal clicks een mooi overzicht van wat er op de "vintedmarkt" te vinden is. Als jouw item dan niet correct werd ingegeven dan misloop je potentiële kopers. 

4) Wat ik in vorig puntje al aangaf...feedback! Je kan kopers en verkopers feedback geven over de communicatie, artkelen en verzending. Wacht daarom niet te lang om artikels te versturen. Als verkoper heb je 5 werkdagen de tijd om je artikel te versturen anders annuleert Vinted je bestelling. Uiteraard kan je niet elke dag naar je Relais verzendpunt hollen om artikels te versturen maar laat je koper dit dan ook weten zodat hij/zij op de hoogte blijft.
De verzending is trouwens super handig. Je kan via de website van https://www.mondialrelay.be/nl-be/het-afhaalpunt-vinden-vlak-bij/ een verzendpunt bij jou in de buurt gaan opzoeken. Hier kan je pakjes gaan ophalen of verzenden. De koper krijgt een track en trace en kan jouw pakje ook opvolgen.  De verzending kan ook via Bpost maar dan is de kost iets hoger. 

5) Kosten? Ik hoor het je al denken...wat gaat mij dit kosten? De verzending van de pakjes is volledig ten laste van de koper. Jij hoeft enkel het formaat van het pakje aan te geven ( Klein - Middel - Groot). Vinted stuurt jou dan een verzendlabel door die je op het pakket kan kleven. Kleine pakjes ( tot 500 gr) kosten €2.88 om te verzenden, middelgrote pakjes ( tot 1 kg) kosten €3.28 om te versturen en grote pakjes (tot 2kg) kosten €3.78 om te versturen. Als jouw pakket nog zwaarder is dan kan je kiezen voor een aangepast formaat en afhankelijk van het gewicht de verzendprijs ingeven. Begin dus al met sparen van die Bol verpakkingen want ze komen vrij goed van pas voor het opmaken van jouw Vinted pakjes. Wat mij tot de volgende tip brengt. Maak jouw pakjes steeds zeer verzorgd op. Niets zo onaangenaam als wanneer je een driedubbel gevouwen winkeltas moet ontdoen van vier lagen bruine ducktape  om dan te hopen dat je niet ergens een item beschadigd hebt bij het openen. 

6) The Money! Waar het uiteraard allemaal om draait naast de minder slordige kleerkast. In jouw profiel heb je een vinted portemonnee waar al jouw zuurverdiende centjes in terecht komen. Met die portemonnee kan je dan terug gaan shoppen op Vinted of het bedrag laten overmaken op een rekeningnummer. Als je nu een artikel aankoopt betaal je die onmiddelijk aan Vinted maar Vinted gaat dit bedrag pas overmaken aan de verkoper wanneer jij aangeeft het artikel correct te hebben ontvangen. Dit geeft kopers en verkopers de veiligheid dat alle transacties steeds correct verlopen. Ik heb gelukkig nog geen problemen hiermee gehad. Soms is een item niet zoals verwacht maar dit kan steeds in een chatgesprek of via de feedback aangegeven worden bij de verkoper. Dan kan onderling overeen gekomen worden om het artikel te retouren en het geld terug over te maken. 

Bovenstaande zijn slechts enkele tips maar helpen je al aardig op weg. Ik zou zeggen probeer gerust even de app en scroll wat door de verschillende kleerkasten van andere gebruikers maar pas op het is verslavend heart.

 

 

1 reactie

Viviane

Hallo! Dank voor je leuke blog over vinted. Ik heb echter een vraag. Waar verpak je al die kledij in? Dozen? Gewoon plastiek zak van andere winkel? Dank voor je tips. Viviane

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Dag Viviane, Dat kan vanalles zijn. Bij voorkeur gebruik ik een kartonnen doos of schoendoos maar kleine items kunnen ook in een plastiek zak die ik dan goed dichttape of eventueel een grote enveloppe. Veel plezier met Vinted!

Plaats een reactie