Logo Kattenbelletjes

Spaghettisaus

En nu een recept wat in elke keuken net een iets andere bereiding kent en waar iedereen nog steeds op zoek gaat naar de perfecte spaghettisaus! Ik deel graag mijn recept met jullie en hoop stiekem dat jullie hem overheerlijk vinden. De ingrediënten kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen en je maakt er net zoveel je zelf wilt. Met mijn bereiding kan je gerust een paar extra porties invriezen wink.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • oregano
  • basilicum
  • 500 gram gemengd gehakt (runds/varken)
  • 125 gram spekblokjes
  • rode wijn
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 steeltjes bleekselder
  • 125 gram champignons
  • rundsbouillon
  • tomatenblokjes
  • tomatenpuree
  • room

Bereiding:

  1. Ui en look fijnsnijden.
  2. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een wokpan en stoof hierin de ui en look glazig samen met wat oreganokruiden. 
  3. Voeg nu het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  4. Ondertussen kan je de rest van de groenten in kleine blokjes snijden. Wortel en courgette eerst schillen. 
  5. Voeg ondertussen de spekblokjes toe aan het gehakt.
  6. Neem een nieuwe wokpan en stoof de rest van de groenten aan in olijfolie. 
  7. Blus het gehakt en de spekblokjes met een glas rode wijn en stoof verder aan. 
  8. Blus de groentjes met 300 ml rundsbouillon.
  9. Voeg een eetlepel bloem toe aan het gehakt zodat de saus straks goed blijft kleven en zet de pan van het vuur.
  10. Voeg twee blikjes tomatenblokjes toe aan de groentjes samen met een klein potje tomatenpuree. Meng het geheel en stoof verder.
  11. Voeg het gehakt toe aan de tomatensaus.
  12. Werk af met een scheutje room.
  13. Serveer nu met pasta naar keuze en buon appetito!

Plaats een reactie